A Review Of kadınlarda yumurtlama bozukluğu nasıl anlaşılır
A Review Of kadınlarda yumurtlama bozukluğu nasıl anlaşılır
Blog Article
Bir çeşit hormon bozukluğu olarak nitelendirilebilecek polikistik above sendromu, kadınlar arasında yaygın olan rahatsızlıklardan biridir. Yumurtalıkların olması gerekenden daha fazla androjen hormonu salgılaması ile meydana gelen rahatsızlık, kısırlığa kadar varabilen çeşitli komplikasyonlara yol açabilmektedir.
Sağlık yolculuğunuzun kontrolünü ele almaya hazır mısınız? Randevunuzu hemen alın ve sağlıklı yaşam yolculuğunuza bugün başlayın!
Doğum kontrol ilaçları düzenli kullanıldığında yumurtlamayı düzenler ve gebelik oluşmasını engeller. Ancak düzenli ve doğru kullanılmadığında yumurtlama bozukluklarına neden olabilmektedir.
Yumurtlama tedavisi için adetin five. günü itibariyle yumurtlama haplarına başlanır ve belirli aralıklarla yumurta takibi yapılır. Yumurta döllenecek boyuta geldiğinde ise planlı cinsel birliktelik önerilerek gebelik oluşması sağlanmış olur. Yumurtlama hapları ile yumurta gelişimi sağlanamazsa dışarıdan FSH ve LH hormonları içeren iğneler yapılarak yumurtanın büyümesi sağlanır.
İğne tedavisi uygulanan kadınlarda mutlaka yumurta gelişimi ultrasonla takip edilmeli ve yumurta yeterli büyüklüğe ulaştığında çatlatma iğnesi yapılarak yumurtlama sağlanmaktadır.
Vajinal enfeksiyonlar veya irritasyonlar: Bazı vajinal enfeksiyonlar veya irritasyonlar da yumurtlama döneminde kanamaya neden olabilir. Bu tür enfeksiyonlar, vajinanın hassaslığını artırabilir ve hafif bir kanama oluşmasına yol açabilir.
Tüp bebek merkezlerinde tabii ki o verilen ilaçlarla yumurtlama gayet rahat bir şekilde sağlanabildiği için hamile kalınabiliyor.
Polikistik yumurtlama bozukluğu nedeniyle adet döneminde website gecikme yaşıyorsanız, tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu unutmamalısınız.
Luteal faz defekti, yumurtlamadan sonra uterus astarının düzgün şekilde gelişmemesi ve döllenmiş bir yumurtanın implante edilmesini zorlaştırmasıdır.
Yumurtlama bozukluğunun nedenine ve yumurtlamayı etkileyen hormonlara bağlı olarak belirtiler değişiklik gösterebilir. Bazı vakalarda tek belirti kısırlık olmaktadır. Diğer nedenler arasında şunlar yer almaktadır:
Tıbbi bulgular açısından source polikistik around sendromunun başlıca belirtileri yumurtlama bozukluğu ile beraber kanda görülen androjen seviyesindeki artworkıştır.
Özellikle fazla alınan şeker zamanla dejeneratif hastalıklara neden olmaktadır. Bu yüzden hem tedavi sırasında hem this website de sonrasında fazla alınmamasına dikkat edilmelidir. Sindirime de propertyımcı olması açısından lif bakımından zengin olarak besinler tüketilmelidir.
olması ya da hiç olmamasıdır. Yani her ay yerine birkaç ayda bir yumurtlama gerçekleşmesi ya da adet görülmesine rağGuys yumurtlamanın hiç olmaması ile karşımıza çıkabilmektedir. Bu durum beyinden salgılanan ve yumurtlamayı sağlayan hormonların yeterince salgılanmamasına bağlı olabileceği gibi yumurtalıklarda ki yumurta rezervlerinin azlığı ya da yokluğu durumlarında da olabilmektedir.
PKOS’de her zaman ameliyat yapmayız. Ama bazı durumlar var ki; hastayı tedavi etmemize rağmen yumurtlama olmaz, hormon dengesi düzensizdir. Yani her şeye rağGentlemen hormonal düzensizlik devam eder. Eğer hastanın kısırlık problemi ve çocuk beklentisi varsa, yumurtlama ilaçlarına rağAdult men de hamile kalamıyorsa o zaman iki seçenek var; ya tüp bebek tedavisine alırız ya da ameliyat ederiz.